Passie, intellect en persoonlijkheid bepalen het succes

Honderden executive search opdrachten verder als researcher, consultant en managing partner is Roelant van Barneveld in 2017 Barfield Executive Search begonnen. Veel ideeën die we de afgelopen jaren hebben bedacht, voeren we nu uit onder deze nieuwe organisatie en nieuwe vlag op het gebied van executive search en management development. Een nieuw bedrijf met een frisse nieuwe aanpak waarbij passie, intellect en persoonlijkheid centraal staan in de benadering en selectie van kandidaten.

 

Best matches

De best practice van de executive search opdrachten is het achterhalen van de klantvraag en het identificeren en benaderen van kandidaten. Na het assessment van de eindkandidaat volgt het uiteindelijke advies. Als je dit jarenlang doet en je ziet wat het effect is van sturen op passie, intellect en persoonlijkheid, dan ga je zo ook naar mensen kijken. Het wordt een tweede natuur. Als je dan ook nog ziet dat de beste matches ontstaan bij posities waar de meeste ruimte is om hierop te sturen, dan verandert bij elke nieuwe search ook je beeld op wie je mogelijk zal willen benaderen voor een specifieke positie. 

 

 

 

Verder kijken

Oprichter Roelant van Barneveld begon Barfield Executive Search om een nieuwe, competentiegerichte manier van search in de praktijk te brengen. In zijn aanpak staan passie, intellect en persoonlijkheid voorop. Daarna komt de koppeling met ervaring en opleiding. Assessment is in deze methode belangrijk maar de match moet kwalitatief goed tot stand komen. Daarom helpt het om verder te kijken dan de ervaring van mensen tot nu toe. Dat doen wij in teamverband met specialisten in search, assessment en coaching. Zodat wij op een kwalitatieve manier posities kunnen invullen en (management) teams kunnen versterken.

 

Neem contact op voor meer informatie