Ideale match door competentiegericht searchen

In veel bedrijfstakken verandert er zoveel en zo snel dat je er zeker van kunt zijn dat de rol van je kandidaat hoe dan ook gaat veranderen. Je kunt dan beter op zoek gaan naar mensen die leergierig en creatief zijn dan kandidaten die je aanneemt op basis van ervaring en kennis tot op heden.

 

Unieke kenmerken

Wij bieden voor executive search opdrachten naast de huidige search methodieken ook een competentiegerichte search methodiek. Daarmee verandert het zoekproces om beter en gerichter uit te komen bij potentiële kandidaten die aansluiten op de unieke kenmerken van de onderneming.

 

Leergierig en creatief

Elke organisatie en functiegroep heeft unieke kenmerken waar kandidaten bij moeten passen. Zo heeft Google leergierigheid en intelligentie als speerpunten. Deze persoonlijke kenmerken vindt de zoekgigant noodzakelijk om de snelle en vele veranderingen binnen de informatietechnologie aan te kunnen. En nog leuk te vinden ook.

 

Functieprofiel

Het vinden van leergierige mensen is lastig. Het gaat veel verder dan zoeken naar cognitief vermogen, werkervaring of leidinggevende capaciteiten. Bij Google is dit bijvoorbeeld gedefinieerd in een ‘Google profiel’: ambitie, doorzettingsvermogen, teamoriëntatie, dienstbaarheid, luister en communicatievaardigheden, actiegerichtheid, effectiviteit, interpersoonlijke eigenschappen, creativiteit en integriteit.

 

Definiëren en identificeren

Elk bedrijf heeft per functie een vergelijkbaar ‘Google profiel’. Een search naar een goede kandidaat voor de baan begint met het definiëren van dit profiel en het type mens waar je als bedrijf naar op zoek bent. Dit profiel stelt onze consultant samen met de opdrachtgever vast. Op grond hiervan kunnen we passende kandidaten identificeren.

 

Toekomstgericht plaatsen

In de zoektocht naar kandidaten voor senior posities leggen bedrijven teveel nadruk op ervaring. De kunst is om in te schatten wat mensen voor de toekomst te bieden hebben en hoe zij passen bij de strategie van het bedrijf. Het vinden van bijvoorbeeld ‘leergierige’ mensen is lastig en dat is het specialisme van Barfield. Wij zorgen voor de best passende mensen voor uw organisatie, het profileren van de ideale kandidaat en het managen van het hele proces. Van zoekopdracht tot aanstelling. De partners en consultants van Barfield hebben de complexe vaardigheden in huis om de kwaliteit van een kandidaat in een kort tijdbestek te beoordelen. Zodat u goed en efficiënt tot de perfecte match komt.

 

Nieuwe Search Tool

Op dit moment werken wij aan een high tech search tool. Deze zoekmachine zal het ons mogelijk maken om op competentie en persoonlijkheid te zoeken. De resultaten worden vervolgens gekoppeld aan passie, opleiding en ervaring.

 

Neem contact op voor meer informatie