Persoonlijkheid en competenties

Barfield draait het traditionele proces van search om. Naast het searchen op kennis en ervaring (CV dbase), identificeren wij kandidaten door te searchen op talent en competenties (Persoonlijkheid dbase). We kijken naar wat iemand nog meer kan in plaats van wat iemand tot nu toe gedaan heeft.

Blik naar buiten

Wij zetten een systeem op waarin we kandidaten vinden op wie ze zijn, niet op wat ze doen. En niet per definitie in hetzelfde vakgebied. Als je op competentie zoekt kom je vanzelf al buiten het gekaderde denken. Je ontwikkelt een blik naar buiten en komt tot onderscheidende nieuwe oplossingen. Dat levert uiteindelijk verrassende inzichten op en nieuwe talenten die hard nodig zijn om organisaties verder te ontwikkelen in waar zij in de toekomst willen staan.

Model persoonlijkheid

Dit model illustreert het belang van competenties en persoonlijkheid. Met onze databases zoeken we tot op heden vanuit de K&E. De vele profielen/C.V.’s die nodig zijn om bij de juiste persoon uit te komen zijn nodig om de kandidaat met de juiste persoonlijkheid, motivatie, cognitieve vaardigheden te kunnen vinden.